Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět Citlivě-Cholerické dítě

Dítě má vycházející znamení v RYBÁCH, ale přímo na ASC má URAN v napětí na Pluto.

 

sb-radix.jpg

 

Toto napětí probíhá mezi kardinálními domy, proto v životě dítěte bude mít velký význam. Projeví se to již v batolecím věku. Potřebuje velkou dávku svobody a rozhodování podle svého. Je velice citlivý, ohleduplný a starostlivý vůči svým plyšovým zvířátkám, ale když ho něco naštve, tak to lítá a ničí, bez ohledu na to, či to má rád nebo ne. Vladařem jeho radixu je Neptun Rybách v 12.domě, tzn. trojnásobný vliv RYB. Ale toto slabé a citlivé místo jeho osobnosti je sevřené mezi dvěma tvrdými planetami. Starým vladařem je Jupiter, který je zároveň držadlem brichacek-s.-zivly.pngtzv. Jupiterovského vědra.  

 

 

Z dítěte určitě bude významná osobnost - bude pociťovat osudové poslání. Mars v konjunkci s MC ve STŘELCI jako spoluvladař 1.domu předpokládá pozdější povolání jako voják, policajt, psycholog. Potřebuje pěstovat sebekázeň, protože jeho energie se přirozeně bouří proti omezením. Potřebuje prostor pro vyjádření svobody a spontánnosti. Je tak silně motivován touhou po svobodě, že ochotně přijímá odpovědnost, která z ní vyplývá – je spolehlivý a nemá sklon k zbytečnému riskování. Ale bude ochoten bojovat za své hodnoty a ideály. Pokud se jedná o prosazení programu, který pokládá za správný, dovede být bojovným i agresivním.  

 

Rodiče jsou zodpovědní a zajistí citlivý přístup, který určitě bude mít pozitivní odezvu. Musí mu zabezpečit pravidelné, drobné změny, jinak trpí psychickým napětím a neklidem. Přitom potřebuje i mentální podněty. Je nutné ho podporovat v tvůrčím sebevyjádření, pastelky, tužky, měl by své city a emoce tvořivě vyjádřit a energie konstruktivně vybít. Velké zastoupení vody dává citlivost, empatii, soucit. Ale má slabé uzemnění kvůli nedostatku zemského živlu. Měl by se naučit tvořivě vyjádřit i svůj soucit v podobě péče o domácího mazlíčka, rostlinku v květináči.

 

Přitom, když mluvíme o tomto aspektu Uran kvadrát Pluto, myslím si, že když se díváme z esoterického hlediska, děti tohoto tisíciletí mohou být křišťálové děti, proto i tento aspekt v jejich radixu nemusí projevit tak zhoubně, jako v minulém století podobný aspekt v rohových domech /CH. Manson, Ulrike Meinhof, atd. /. Pro jemné křišťálové děti může představovat ochranu před hrubostí materiálního světa, ale je nutné na to brát zřetel a děti vychovávat podle toho. 

 

Podle toho dítě má fyzický temperament Citlivě-cholerický, emocionální temperament Egoisticky-vedoucí, intelektuálně Produktivně-Myslící.  Aby s dítěte se nestal nakonec arogantní sobec, potřebuje výchovu, která odpovídá tomuto temperamentu. 

 

clipboard03.jpg

 

 

 

3.jpg