Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 6. 2016

Chronobiologická psychogenetika

Video Tatiany Smirnové.

 

 

Chronobiologická psychogenetika /kronobiológia/ je věda, která vznikla v letech 1970, v r. 1981 se z ní stala komplexní systém. Pochází z bývalého Sovětského svazu, duchovními rodiči jsou prof. Artur Vladimirovič Žažkov a Dr. Tatiana Smirnova./ svým vzděláním Prof.Dr. Žažkov – doktor psychologických věd a profesor psychofyziky, Dr. Tatiana Smirnova kandidátka psychofyziky, univerzitní docent/.

Začali zkoumat kosmické vlivy, kterým je vystavěn člověk při svém narození. Tato věda umožňuje, abychom lidské vlastnosti, vztahy zkoumali z úplně jiného úhlu pohledu, který je odlišný od toho, na jaký jsme zvyklý.. Fungování metody dokazují statistiky a lékaři a psychologové podepřeli svými osobními zkušenostmi.

prof.-zazkov-a-dr.smirnova.jpg

 

Rozdíl mezi astrologií a Kronobiologií: Když porovnáme s astrologií, zjistíme, že taky je velice důležitý faktor datum narození, ale astrolog taky nevysvětluje čísla. Ale nebeské konstelace, které ve smyslu toho, že co je nahoře, to je dole, popisuje temperament, chování, možnosti a omezení, úkol a průběh života.

Kronobiologie namísto hvězd vezme jako měřící nástroj energetický stav planety Země.   Do novorozeněte se vtiskne energetický kód Země v den jeho narození.

Kronobiologie je mnohem jednodušší než astrologie, dá se rychleji osvojit. Nepopisuje sice život člověka tak přesně, ale dává rychlé odpovědě na spousta otázek.

 

Například:

 

Lze poznat, s jakými dary a talenty se dítě narodí. Dozvíme se , že které dovednosti určitého směru stojí za to podporovat. Budeme vědět, co potřebuje. Aby nedostal to, o čem my rodiče myslíme, že je pro něho dobré, ale  přesně to, co skutečně je pro něho dobré.

 

- Lze určit slabinu člověka, jaké potenciální onemocnění se může v něm vytvořit.

 

Toto riziko pomocí znalosti Chronobiologické psychogenetiky lze eliminovat na minimum nebo úplně mu předejít. Dává informace o tom, jak lze udržet zdraví a energii.

 

  • Pomůže rozpoznat schopnosti jedince, proto taky ve výběru vhodného povolání.

  •  

  • Pomůže harmonizovat párové vztahy. Pomocí ní budeme chápavější, protože si uvědomujeme mnohé vlastnosti, které jsme sice vnímali, ale pro svou nevědomost jsme je odsuzovali, byly jsme podráždění kvůli nim vůči druhému. Přijdeme na to, že naše polovička se nechová tak naschvál proto, jen aby nás provokoval, ale kvůli tomu, že má takovéto vlastnosti od přírody.

  •  

  • Dá se rozpoznat, jaké mají jednotlivé lidé schopnost vydržet stres, míru zátěže, co unesou.

  •  

  • Pomůže ve výběru vhodného sportu, a taky lépe se vyznat v soupeřovi.

  •  

  • Může být užitečná lékařům , pedagogům, genetikům, psychologům, trenérům, rodičům, antropologům,

  •  

O astrologii a numerologii již každý určitě slyšel, ale Kronobiologie je poměrně nový a málo známý vědní obor. Není snad nikde jinde tak propracovaný, jako v Maďarsku, díky Dr. Tatiany Smirnové, která již léta působí v Maďarsku. Kronobiologie není úplně jako typologie osobnosti, jak ji známe z klasické psychologie. Je propracovanější, nepracuje pomocí dotazníků, dokáže v procentech určit stav čaker, v současné době na to existuje i softwer Kronobiológia, který byl vyvinut v Maďarsku. 

Mezi Kronobiologií a klasickou psychologickou typologií je víc rozdílů. Kronobiologie ukazuje zděděné vlastnosti, psychologie získané vlastnosti. Naše osobnost, jako nějaká fotografie se skládá z tří barevných filmů /jako negativy/.

 

Jeden z filmů zakresluje místo, kde se narodíme, naši rodiče a okolní prostředí.

 

Druhý film vybarví to, co v průběhu našeho života získáme od našich přátel, prarodičů, z našeho vzdělání a práce.

 

To třetí určí energetický otisk, který získáme při našem narození, a který můžeme osvětlit různými metody, jaké jsou např. astrologie, numerologie, Kronobiologie.

Podle získaných zkušeností Kronobiologie pracuje v této vrstvě s největší přesností /95-98%/. Jako prvotní tvořící síla bude vždy důležitý a napořád doprovázející faktor. Zároveň se dá pozorovat, že například člověk, který se dostane brzo na internát, potom žije život založený na vlastních rozhodnutích /práce, vztahy/, spíš žije podle vlastního energetického otisku, jako ten, kdo řekneme žije dlouho doma se svými rodiči a pokračuje v rodinném řemeslu.

Celkově se dá říct, že psychologické metody ukazují celkový obraz všech vrstev osobnosti, Kronobiologie odhalí to, s jakou osobností jsme se narodili a v jaké životní formě můžeme cítit, že neplaveme proti proudu. Je vypozorované, že jsou šťastnější a zdravější lidé, kteří žijí podle svých Kronobiologických vlastností. 

 

Základem Kronobiologie je teorie o biorytmech. Biorytmus pozorovali nejdřív v 18. století na rostlinách, potom výzkumy se rozšířily taky na zvířata, nakonec i na lidskou psychiku.

Takto byl zjištěn v případě člověka že: 23 dní je fyzický cyklus, emocionální cyklus 28 dní a 33 dní duševní cyklus. Podle toho energie, kterou má náš organismus k dispozici, cyklicky se mění. Naše špatné a dobré dny nás zastihnou pravidelně, např. kdo se narodil v sobotu, ten má svůj emocionální bod mrazu /taky vrchol, ale na propad jsme zvykly pamatovat lépe/ taky vždy v sobotu. 

 

Narozeniny planety Země, pravidelně každých 58 let, vždy ve čtvrtek,  kdy hodnoty        23 x 28 x 33 = 21 252. Takové data jsou: 18.11.1632,   25.1.1691,  3.4.1749,    11.6.1807,      17.8.1865,    25.10.1923,   31.12.1981, další bude 8.3.2040   

 

a-gyermek.jpg

V 20. století vědci přišli na to, že nejen lidé a další živočichové, ale i planeta Země má svůj biorytmus. Od svých rodičů, matky a otce zdědíme určité genetické a duševní vlastnosti, od planety Země energetické charakteristiky. Podobně jako se neumíme uvolnit od svých rodičů /alespoň pokud jde o náš energetický stav/, tak ani od planety, na které jsme se narodili. V jakém stavu je biorytmus Země v den našeho narození, má to vliv na náš osobní biorytmus, resp. energetický stav, jinak řečeno - třetí rodič: = morfognetické pole.

Někdo by řekl, že je to podobné, jako Human Design. Ale kronobiologie operuje s podobnými pojmy jako psychologie, a nepracuje s hexagramy I-ŤING, ani s planetami. 

Biorytmus popisuje, že v dané oblasti /fyzické, emocionální nebo duševní/ kolik energie máme k dispozici. Na vrcholu je to 100%, přirozená hodnota v den našeho narození, a je to maximum, který máme k dispozici.

 

Kronobiologie poukazuje na to, že stav daný při narození má vliv na celou osobnost. V den, kdy jsme se narodily, a stav planety Země v ten den, určuje, že naše čakry s jakým množstvím energie jsou maximálně naplněny. A to ovlivňuje osobnost a její postoj k řešení každodenních problémů. Z Kronobiologického vzorce se dá zjistit tolerance nervové soustavy k vnějším podnětům. Z toho můžeme vyvozovat závěry o typech osobnosti.

 

Pod fyzickými vlastnostmi obvykle rozumíme temperament, vlastnosti nervové soustavy. Tady se ukazuje poměr a míra aktivity /změny/ a pasivity /tolerance/.

 

Naše emocionální vlastnosti ukazují energetickou hladinu duše, kde se nachází láska a radost, resp. hněv a smutek. Dozvíme se, v jaké míře a jakou silou je přítomna recepce /vědomí „JÁ“/ a schopnost dávání /vědomí „MY“/

 

Intelekt: ukazuje hladinu mentální energie, to jest, do jaké míry jsme schopni používat náš myšlenkový svět a nakolik jsou schopni naše myšlenky řídit naše činy, emoce. Dozvíme se, jaký podíl mají logika /levá hemisféra/ a intuice /představivost, pravá hemisféra/. Nesuvisí s výškou IQ a s intelektuálními schopnostmi.

 

/Zdroj: internet / Taky částečně z poznámek Dr.Tatjany Smirnové. 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář