Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 11. 2016

Prof. Artur V. Žažkov

 

Artur V. Žazkov se narodil 8.května 1938, v městě Ulan-ude, které se rozkládá v západním Zabajkalsku, 100 kilometrů východně od jezera Bajkal.

 

sfpage.jpg

Po ukončení vojenské vysoké školy, již jako důstojník, vrhl se na nový obor, učil se ergonomii a inženýrskou psychologii na Petrohradské státní univerzitě, do roku 1971. Mezi lety 1964 a 1969 pracoval na katedře bionické a biologické informace na Sibiřské Akademii věd, ve výzkumném ústavu automatizace a elektrometrie. Později se zabýval fyziologií zvířat a člověka, potom své vědomosti zúročil v Ústředním vědeckém a výzkumném ústavu. Od roku 1975 pracoval  na nikolaevské pedagogické vysoké škole jako profesor psychologie. Koncem let 1970 sestavil metodu výpočtu markerů Chronobiolgické psychogenetiky. Po rozpadu Sovětského svazu spolu s Dr. Tatianou Smirnovou přenesli svou práci do Maďarska. 

zazkov--cakry.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezi léty 1995 a 1997 ve spolupráci s Dr. Tatianou I. Smirnovou napsal svůj dokument s názvem Extrapsychologie, již v maďarském jazyce.

Artur Žažkov během svého života publikoval víc jak 53 vědeckých prací. Zajímal se o přírodní evoluční procesy, o antropologii, extrimální psychologii, psychologii přežití, o další vývoj chronobiologické psychogenetiky. Od roku 1964 uskutečnil své výzkumy nejen v těchto tématech, ale i v oblasti parapsychologie, psychofyziologie i bio telepatické vztahy.

Během svých výzkumů vyšetřil asi 20 tisíc lidí, Systematizoval je podle jejich dat narození i na základě jejich biorytmů. V těch časech ještě bez pomoci počítačů!

Od konce devadesátých let 20. století působili s Dr.Tatianou I.Smirnovou v Maďarsku.

Artur Žažkov zemřel 7.prosince 2001. Od této doby Chronobiologickou psychogenetiku dále rozvíjí jeho blízká žákyně Dr.Tatiana I.Smirnova. 

 

Na základě poznámek Dr.Tatiany I.Smirnové