Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 9. 2015

Eben Alexander

 

Americký neurochirurg Dr. Eben Alexander, se narodil 11.12.1953 ve 2:42 AM v Charlotte, Severní Karolina USA, 25 let pracoval na Harvard Medical School, onemocněl v r. 2008 onemocněl na zánět mozkových blan a dostal se na týden do komatu. Zažil při tom cestu do posmrtného, nadpřirozeného světa. Svědčí o tom tento týden v týdeníku Newsweek, kde píše o své nové knize na eben-obal-knihy.pngtoto téma:

 

Jako neurochirurg jsem nevěřil na fenomén předsmrtných zážitků, píše autor. Jako neurochirurg rozumím tomu, co se děje v mozku u lidí, kteří se blíží smrti, a vždycky jsem byl přesvědčen, že existuje dobré vědecké vysvětlení pro nadpřirozené cesty na nebesa, které zažívají lidé, kteří o vlásek unikli smrti. Na podzim r. 2008, po sedmi dnech v komatu, kdy lidská část mého mozku, neokortex, byla neaktivní, jsem zažil něco tak hlubokého, že mi to dalo vědecký důvod věřit v existenci vědomí po smrti.

 

Neexistuje vědecké vysvětlení, jak je možné, že zatímco mé tělo leželo v komatu, moje mysl - mé vědomí, mé vnitřní já - bylo naprosto při životě. Zatímco neurony mého kortexu stoprocentně ochromily bakterie, které na ně zaútočily, moje vědomí, osvobozené od mozku, se vydalo na cestu do širší, nové dimenze vesmíru, do dimenze, o níž jsem nikdy nevěřil, že existuje a před zážitkem komatu bych ji odmítl jako nemožnost.

radix-eben-a..jpg

 

Více na:  http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1163-americky-neurochirurg-posmrtny-zivot-existuje

 

eben-a.-hd-m..jpg

 

 

 

15.png