Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kouzelná moc REIKI

Johann Fürst, žijící ve Stuttgartu, byl zasvěcen do Reiki v dubnu 1987 přímo velmistryní Reiki, která pocházela z Japonska. Krátce po absolvování II. stupně zasvěcení už zcela jasně pociťoval, jak z jeho rukou vychází nezanedbatelná energetická síla, jež se projevovala teplem a tlakem, jaký dlaň pociťuje, když je vystavena účinku protitlaku vzduchového polštáře. Když si Johannova matka stěžovala na prudkou bolest hlavy, přiložil jí syn dlaně zezadu na čelo a spánky. Za několik desítek vteřin dlaně sňal a zeptal se matky, jak se jí daří.

 

„Je to zázrak, ale namísto bolesti cítím jenom příjemné šumění ve spáncích,“ odvětila překvapeně, „bolest zmizela...“.

Johannův otec trpěl bolestmi kyčelných kloubů. Klouby byly těžce poničeny artrózou, nicméně energie Reiki odstranila bolest vždy nejméně na několik hodin a absence bolesti nesmírně projasnila život už dosti starého muže. Říkal pak svému synovi: „Jsi moje domácí lékárnička...“

 

Každý den si pak Johann ověřoval svou léčitelskou sílu a postupně se odhodlal, že si založí vlastni Reiki ordinaci. Měl totiž hodně pacientů, kteří k němu chodili na podnět jeho známých a na základě informací známých těchto známých, kteří měli s panem Fürstem pozitivní terapeutické zkušenosti.

 

Je-li nemocný orgán zaplaven životadárnou energií Reiki, získává posléze větší schopnost bránit se útokům infekcí, snadněji překoná sníženou funkčnost, ale přemůže případně i útok novotvarů.

 

Jeden z manažerů koncernu Mercedes-Benz, dr. Willy Stahl /61/, muž mocný a bohatý, onemocněl rakovinou plic. V roce 1988 přestal sice kouřit ihned poté, co ucítil tlak na plících, ale to už bylo pozdě. Absolvoval pak těžkou operaci na stuttgartské klinice, při níž mu byl odňat téměř celý levý plicní lalok. Když už se zdálo, že utekl hrobníkovi z lopaty, přihlásila se v polovině roku 1989 nemoc znovu. Další operace? Bylo zapotřebí odstranit zbytek levého laloku a ještě kousek laloku pravého. Vyloučeno. Když dr. Stahl operaci odmítl, spadl chirurgovi profesoru von Leebovi kámen ze srdce. Operace byla totiž nesmírně riskantní a pacient, který měl už málo tělesných i duševních sil, měl i velmi malou šanci na přežití.

 

Navíc smrt prominenta známé firmy mohla von Leebově klinice značně uškodit. Propustil tedy Stahla s radostí do „domácího léčení“, což je eufemistický pojem pro nenápadnou a tichou smrt v ústraní. Sám Stahl si rovněž nedělal žádné iluze, víc než smrti se však bál bolesti. Napsal stručnou a jasnou závěť, nechal stáhnout rolety ve svém pokoji, aby blízcí nemohli pozorovat jeho vadnoucí a trpící obličej, rozloučil se i se vzdálenými příbuznými a připravil se na utrpení, které měly mírnit dvě najaté ošetřovatelky a samozřejmě tišící prostředky.

 

Dne 17. června rozevřel Stahl na lůžku noviny a do očí ho udeřil titulek článku ZASVĚCENCI Reiki. Článek zobecňoval zkušenosti mnoha léčitelů Reiki z celého Německa. Za stuttgartské zasvěcence dostal slovo právě Johann Fürst, který skromně líčil, co se mu prozatím s Reiki povedlo a co ne.

 

Dr. Stahl, jehož poslali slovutní doktoři a profesoři medicíny umřít vskrytu do domácí postele, přivolal k sobe jednatřicetiletého zasvěcence Reiki Johanna Fürsta, který byl původním povoláním sice pouze automechanik, ale později se stal oblíbeným lidovým léčitelem v širokém okruhu svého stuttgartského bydliště.

 

Dne 21.června 1989 zahájil léčitel Fürst seance s panem dr. Stahlem, a to pouhým přikládáním dlaní na bolestivá místa. Dodávaly teplo a energii Reiki všude tam, kam předtím natáhly svoje smrtící chapadla rakovinové metastázy. Bolesti povolovaly jen postupně. Po týdnu léčení Reiki přibral dr. Stahl jeden kilogram, což bylo možné považovat málem za zázrak. Po měsíční terapii bolesti ustoupily téměř úplně a dr. Stahl dotáhl svou váhu na 55 kg, což znamenalo, že přibral tři kila.

 

„Co kilo, to měsíc života navíc,“ komentovala „amatérskou Fürstovu terapii“ nevlídná diplomovaná zdravotní sestra Gerda. Neměla vůbec ráda žádné léčitele, nevěřila v zázračná uzdravení, ale před Fürstovými výsledky byla nucena smeknout a zmlknout.

 

Johann Fürst, obyčejný člověk bez vzdělání, bez hlubších kulturních návyků a bez jakýchkoli společenských styků, vyléčil svou energií, kterou v něm oživila japonská velmistryně Reiki, kulturně založeného muže ověšeného doktoráty chemie a přírodních věd, který odjakživa myslel pragmaticky a nikdy nevěřil na „žádnou duchařinu“ ani na nic, na co nemohl sáhnout.

 

Dr. Stahl byl zcela vyléčen a žije dodnes se svou původní vahou 73 kilogramy a s jedinou funkční plící, ale už s docela novým názorem na svět. Na svět Reiki.

 

Rovněž dodnes svoje léčitelské ruce přikládá na bolestivá místa svých pacientů i Johann Fürst, původním povoláním automechanik, který po celých třináct let marnil svoje schopnosti seřizováním motorů, zatímco okolo něj trpěli v bolestech nemocní lidé....