Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 3. 2016

James Redfield

 

 

Narodil 19. března 1950 v 17:37 hodin v americkém Birminghamu, stát Alabama. Byl vychován v metodistické církvi. Vyrůstal v církevní komunitě, která mu však nedopřála dostatek odpovědí na otázky ohledně přírody a duchovna.

Jako docela mladý se začal zajímat o spiritualitu. Během vysokoškolských studií se seznámil s východními filozofiemi a potom 15 let pracoval jako terapeut. Tehdy se dostal do styku s hnutím New Age, a vypracoval vlastní spirituální teorii. Výsledkem toho vznikla jeho první kniha, Celestinské proroctví, která podněcovala mnoho milionů lidí, aby začali žít svůj život s novým druhem spirituálního uvědomění.

 

Polední dvě desetiletí tato jeho prvotina se stala kultovní knihou hnutí New Age. Pokračováním románu, jehož děj se odehrává mezi svatými peruánskými horami, je Desáté proroctví, který zavede čtenáře na ještě exotičtější místa, nejen do severoamerických divočin, ale i do jiné dimenze, tam, z kterého místa podle našich nynějších poznatků není návratu. Díky jeho novým poutavým myšlenkám stále více a více lidí se stanou přívrženci duchovního pohledu na svět.

 

Ve svých dalších knihách - vynecháním obvyklé podoby dobrodružného románu – jeho myšlenky se dostanou před čtenáře v čisté podobě. V jeho psychologické a esoterické vizi Člověk vkročí na další stupeň svého vývoje, který je již jen na délku paže od pozemského ráje. Všechno, co v       předchozích románech formuloval ve vztahu k novému spirituálnímu vědomí, přiblíží z praktického hlediska. Krok za krokem naučí všechno to, jak máme všimnout ne reálnou podobu jevů, ale jejich duchovní rovinu, které jsou za, vedle, případně namísto jevů.

/překlad z maďarštiny/

redfield-radix.jpg

 

 

Vladařem jeho horoskopu je Merkur v Rybách, v tomto znamení Merkur ztrácí ze svých analytických schopností, je víc otevřen duchovním vizím, které ale díky opozici na Saturn je schopen ztvárnit ve hmotě, dát jim tvar.

 

redfield-cakry.jpg

 

 

Tvar jeho horoskopu: Venušanská Lokomotiva - Venuše v bráně 13 - dává vrozený dar naslouchat druhým, slyšet, co ostatní neslyší a vést druhé ke sdílení.

 

redfield-j.-hd.jpg