Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 10. 2012

Mimi Kirk

 

 

MIMI KIRK – díky syrové stravě usměvavá a úžasná i ve svých 72 letech

 Narodila se 23.9.1938.

 

mimi-k.-radix.jpg

 

 

Má silně obsazené znamení PANNY.

 Mimi Kirk se stala ve svých 71 letech vítězkou soutěže s názvem „Nejsvůdnější vegetariánka nad 50 let,“ která byla pořádaná organizací - Lidi pro etické zacházení se zvířaty, známé jako PETA. Prokázala, že pokročilý věk nemusí vždy korespondovat s poškozeným zdravím.

 

mimi-cakry.jpg

 

Taky velká nerovnováha Idy a Pingaly, podobně jako u Miriam Stoppardové, slabá srdeční čakra, kde má nejméně energie a stejně určitě díky zdravé stravě zachovala zdraví a krásu do pozdního věku. 
 

Jak dosáhla zdraví a vitality v tak pokročilém věku?
Můžete mít v tomto věku mládí v srdci a vést atraktivní a produktivní život?

„Každý den mám tuny emailů a lidi mi říkají, že jsem je inspirovala ke změně své stravy – stovky a stovky každý týden. Opravdu, tak mnoho lidí se mě táže a já jim říkám, co dělám.

Řekla jsem jim, že nejsem doktor. Jsem jen normální člověk, který našel způsob, jak být zdravý."

Každý si musí najít svou vlastní cestu a Mimi doporučuje určité věci. Dostává emaily s poděkováním a ona sama říká, že nic nedělá, že to dělají oni.

„Vidí mě a něco v nich chce začít něco dělat, aby byli zdravější. A to je ono. Jsou to oni, kdo to dělají. Já jen pro ně rozsvítím světlo, to je všechno.“

 23.září čtyřnásobná matka a sedminásobná babička překročila 72 let a vede bohatý a plný život. Již více než dvě desetiletí se Mimi podílí v zábavném průmyslu v různých povoláních od herečky přes módní návrhářku až ke koordinátorce charitativní akcí. Mimi je šťastná a nachází uplatnění v tom, že šíří výhody soucitnějšího a zdravějšího životního stylu široké veřejnosti.

Takže, co bylo původním důvodem, že jste přešla na stravu bez živočišných produktů?

Zastupovala jsem za Mary Tyler Moorovou, chodívala jsem každý den ven a vyzvedávala pro ni a pro sebe něco na oběd. Cestou zpět do studia jsem jela v autě a natáhla jsem se jen pro nějaký delikátní kousek a myslela jsem, že jím hřbet své ruky! Musela jsem se podívat, co to je. Něco mě přivedlo k uvědomění, nevím, odkud to přišlo, že to bylo maso. Bylo to pro mě ohromující. A samozřejmě jsem to položila a něco se skutečně ve mě změnilo. Přišla jsem domů a ten večer jsem vařila dětem večeři a cítila jsem vařené maso a věděla jsem, co to je.

Takže příští večer jsem si řekla: „Víckrát nebudu vařit maso, budeme vegetariáni,” a vysvětlila jsem jim, proč si myslím, že bychom jimi měli být.

Byla jsem ovdovělá matka, která sama vychovávala své děti, takže jsem se nemusela starat o někoho dalšího, vyjma svých dětí. Řekla jsem jim, pokud by chtěly jíst maso, když půjdou ven, že mohou. To se však nestalo. Opravdu s tím po celou dobu splynuly. Jeden je vitarián. Druhý je téměř úplný vegetarián. Své děvčata jsem dostala rovněž do tohoto směru.

Na svých www. stránkách: www.youngonrawfood.com Mimi píše: „Pokud se všem podaří uskutečnit, že zvířata zmizí z našich talířů a budou živí putovat kolem a užívat si života –  bude to fantastické.“

„Jíst zvířata je zvyk jako kouření nebo pití sodovek a jednou se odvážíte s tím přestat, neumím si představit, že bych to kdy neudělala.“

 

Mimi přišla k tomuto poznání před více než 40 lety.

Měla těžkou dobu, kdy se vzdávala sýrů a vajec a pak konečně začala chápat, co je míněno přechodem z vegetariánství na veganství. A asi před třemi lety začala se syrovou stravou.

Nejen kvůli zvířatům, což je pro ni klíčová věc, ale i pro zdraví. Můžete být vegetarián, ale stále jíte nezdravé jídlo.

Víte, je snadnější jít a koupit zpracované potraviny, ale když jste na syrové stravě, nedostanete nezpracované, vše musí být živá strava.

Zkoušela jste svou volbou stravy zůstat mladá a krásná?

Každý chce vypadat dobře, ale já opravdu se chci cítit dobře. A myslím, že je to ohromné, samozřejmě se starám, barvím si vlasy, protože mám vlasy sůl a pepř a mám ráda blond vlasy.

Můj přítel je téměř o 20 let mladší než já a tak to cítím vhodné, aby se cítil s jakoby mladší ženou, ale stejně je to o tom, jak se cítím uvnitř. Vlastně se cítím jako ve dvaceti. Když se ráno vzbudím, vstanu z postele, pokud se nepodívám do zrcadla, neřekla bych si to. Takže vím jistě, že má strava, rozhodně moje vegetariánská strava, dělá pro mě hodně.

Syrová strava sestává z konzumace nezpracovaných a nevařených jídel. Výživa z živé stravy dává mnoho zdravotních výhod včetně zvýšení energie, zlepšení imunitního systému a celkového lepšího pocitu zdraví. Mimi má důvěru v tento způsob stravování, který udržuje pocit krásy uvnitř i vně, stejně jako v meditaci a v pozitivním pohledu na život.

 

 

 

9..jpg