Jdi na obsah Jdi na menu
 


František Peterka

 

 

24.11.2016 zemřel František Peterka, kterého jsem taky sledovala spolu s dětmi v pohádkovém seriálu Krkonošské pohádky i v jiných filmech.

Dožil se úctyhodného věku, narodil se 17.3.1922, ještě když byl Uran ve znamení RYB, dožil se tedy víc jak jeden celý návrat Uranu, což je dáno málokomu, víc jak tři návraty Saturnu.

peterka--radix.jpg

 

Svědčí to o mimořádně velké životní síle, o které se můžeme přesvědčit i pomocí Chronobiologické psychogenetiky, kdy jeho celková životní energie je víc jak 400, a na všech třech rovinách má nadprůměrnou energii.

 

fp-cakry.jpg

 

S takovou energií je doporučeno žít velice aktivní život. Jak se píše taky na Wikipedii, „od mládí rád sportoval a chtěl se stát učitelem tělocviku, vzpěračem a olympionikem. Po absolutoriu obchodní školy studoval herectví na Pražské konzervatoři. Po jejím dokončení pracoval jako úředník v pojišťovně a stále toužil po tom stát se úspěšným vzpěračem. Shodou příznivých náhod však získal své první divadelní angažmá ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, kde nakonec zakotvil na delší dobu. Až v roce 2009 ve věku 79 let, kdy utrpěl vážný úraz, byl nucen na nějakou dobu nuceně odpočinout, Po sérii několika desítek operací a třech letech pobytu v liberecké nemocnici jeho sportem trénované tělo přežilo i tuto nepříjemnost.

 

 

4.jpg