Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 4. 2017

Jeffs Warren

 

 

Datum narození Jeffsa Warrena na Wikipedii se různí, někde je 3.12.1955, jinde 4.12.1955.

Po rozboru podle mě lépe na něho sedí datum 3.12, protože charakteristika lépe odpovídá tomu, jak se stavěl do role proroka a tvrdého vůdce sekty, která se pod jeho vedením proslula tvrdou disciplínou a polygamií. Podobně jako alfa samec Guru Jára, má velkou nerovnováhu mezi Idou a Pingalou, to.zn. obrovskou mužskou dominanci. 

 

 

warren--cakry.jpg

 

Podle jeho radixu taky převaha planet v mužských znameních /oheň a vzduch/. 

warren--radix.jpg

Je jakoby typické pro takového proroka několik planet ve Střelci a ve Lvu - dogmatismus a velikášství.

Řadoví členové sekty zažívali peklo. Charlene Jeffsová vzpomíná na takzvané „Nositele semínek“. Jeffs tak pojmenoval skupinu patnácti mužů, kteří měli povoleno plodit děti s ostatními ženami. Jednotlivé páry totiž měly sex zapovězený. Pohlavní styk byl povolen jen za účelem plození dětí a muselo ho schválit vedení sekty. Když však Jeffs zplození potomka povolil, čekalo je zklamání.

Vždy se objevili tři členové FLDS v černých kápích. Jeden prohlásil, že je zde, aby měl s touto ženou sex s cílem zplození dítěte,“ popisuje Jeffsová. Manžel ženy se mohl na celý akt pouze dívat. Podle Jeffsové se proti útlaku vzepřel jen málokdo. „Učili nás, že loajalita je základem života. Oddanost Bohu a prorokovi je první a nejdůležitější. Všechno ostatní jsou jen materiální nepodstatné věci,“ vypráví.

 

I kvůli praktikování polygamních vztahů v rámci uzavřené komunity se členům sekty často rodí postižené děti. Vědci u nich zjistili nedostatek enzymu fumarázy, kvůli čemuž mají děti zdeformované tváře a mozek, mají nižší inteligenci a trpí epileptickými záchvaty. Mezi laiky se pro touto genetickou poruchu ujalo označení „Downův syndrom polygamistů“ .

 

/iDNES,cz/

 

14..png