Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 7. 2011

Amy Jade Winehouse

 

 

 

Narodila se 14.9.1983, ŽČ 35/8

sfpage.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více, než u jiných osmiček působí karmický zákon příčiny a následku. Všechno se okamžitě vrací, dobré i zlé

NEPTUN planeta náboženství a duchovna, ale i klamu a iluzí je v ohnivém znamení STŘELCE a poškozena kvadraturami /čtverce/, takový člověk má sklony k sebeklamu a nerealistickým touhám. Takoví lidé vyhýbají jakékoli odpovědnosti a odmítají čelit realitě. Tento postoj se mnohdy projevuje i v nadužívání alkoholu nebo braní drog. Luna na začátku znamení Kozoroha v konjunkci s Neptunem dostává Rybí zabarvení, napětí na Merkur poukazuje na nesoulad mezi city a rozumem.

 

Pozice a aspekty NEPTUNA hodně vypovídají o duševním a psychickém stavu člověka, Neptun má bohatě aspektovaný.

Ascendent v Blížencích, vladař Asc. i celého horoskopu Merkur v Panně, hodně obsazený 6. dům /práce, zdraví/

 

Navzdory celkové rovnováhy pravé a levé strany na ni působilo velice špatně, že se svým citlivým emocionálním temperamentem , navíc podle radixu spíš introvertní povaha, zřejmě nesnášela být v záři reflektorů. Vždyť hlavním tématem jejího života měl být rozvoj vlastní osobnosti a k tomu potřebovala větší soukromí, rodinu.

 

amy-w.-cakry.jpg

 

Amy Winehouse svým fyzickým temperamentem byla flegmaticko-sangvinická, emocionálně citlivá /s nejmenší citovou nádobou/. Tento emocionální typ se často dostává do závislostí, navíc jako FLS typ těžce se rozhodne ke změně. Tato závislost nemusí znamenat jen alkohol. Může být i závislost na práci, sexu, na vztahu k určitému člověku. Je to proto, že citlivý typ jen těžce pouští věci, osoby, emoce, pouštění znamená zároveň ztrátu, a to je vždy těžká emocionální zkouška, a citlivého typu to velice zraní. Není to na nich vidět, ale uvnitř prožívají silnou emocionální bouři. Jiné typy nemají takové potíže s vyjádřením svých emocí, ale citlivý typ ano. Někdy se může stát jako bezcitný, bez emocí.

 

Amy Winehouse našla prostředek, jak se mohla vyjádřit, a to byl zpěv. Ale zrovna tento způsob, co znamenal taky pobyt ve světle reflektorů, pozornost upoutaná na ni se stala pro ni nesnesitelnou. /podle radixu introvertní povaha, s většinou planet ve variabilních znameních ani nebyla v podstatě moc ambiciozní/, ale zpívání pro ni byl únik. Takto našla taky cestu k alkoholu a drogám. /nemá sice žádnou planetu v Rybách, ale stejně bohatě aspektovaný Neptun dá jejímu horoskopu rybí zabarvení, Luna v konjunkci s Neptunem jakoby byla přímo v tomto znamení/.

 

Ale kvůli svému fyzickému temperamentu nemohla se osvobodit. Silná 2. čakra dává velkou setrvačnost, snese hodně bolesti, má velikou trpělivost, vnějšímu pozorovateli se zdá pomalý, těžce se dostane k nějakému rozhodnutí. Je obvykle opatrná, není zbrklá. Ale když se dala na pěveckou dráhu, svůj osud, řízení svého života vydala ze svých ruk,o jejím programu rozhodoval o ní manažer, o vizáži, tetování maskérky, a tím, že se tomu poddala, vložil na ni další a další zátěž. Proto se uchýlila k drogám.

 

Se svým Harmonicky-míchaným intelektem musela sice vidět, že se řítí do záhuby, ale již jí to nezajímalo. Hledala únik, východisko z této pasti, do které se dostala. Celou svou bytostí musela toužit po klidu a soukromí, /Venuše a Mars v 4. domě/, po ideálním partnerském vztahu /Luna konjunkce Neptun v 7.domě/, ale to se jí nedostávalo. A jak byla citově labilní, to ji dohánělo k zoufalství. Měla rozpor mezi svými city /co chtěla její Luna v Kozorohu – klid, pokoj v kruhu rodiny/ a a co jí diktoval rozum /Slunce v konjunkci s Merkurem v 5.domě – sláva, popularita, koníčky/.

 

Nosila masku – ukázala se jako silnější sentimentální typ, ale vevnitř zůstala stejně citlivá.

 

winehouse--h-mapa.png

 

 

Nebyla rebelkou jako Janis Joplin,  jen hledala únik, až utekla navždy. Ale nakonec dopadli stejně. 

 

 

6..jpg