Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 9. 2012

19.9.2012

 

Mars a Měsíc se na obloze potkají, podle astronomů je to mimořádné

Planeta Mars se ve středu 19. září potká s Měsícem. Mars bude necelý stupeň severně od středu měsíčního disku. Mimořádné seskupení těles je pozorovatelné večer nízko nad jihozápadním obzorem, upozorňuje Štefánikova hvězdárna na pražském Petříně.

Tak velké přiblížení planety a Měsíce není podle Pavla Suchana z Astronomického ústavu Akademie věd časté. "Člověk ho může spatřit jen několikrát za život," poznamenal.

Suchan připomněl, že před několika lety bylo možné pozorovat zákryt Venuše Měsícem. Přestože úkaz nastal za denního světla a k jeho pozorování byl nutný dalekohled, vyvolal velký zájem. Suchan míní, že i přiblížení Marsu k Měsíci, pro jehož pozorování budou mnohem lepší podmínky, bude veřejnost zajímat.

Měsíc bude ve středu tři dny po novu a tři dny před první čtvrtí. Mars bude se srpkem Měsíce tvořit zajímavou dvojici, uvedl Suchan.

Tento jev je potvrzen i astrologií            

                                    

19.9.2012-radix.png

Známé jsou také konjunkce (přiblížení) planet. Historicky nejznámější je vzácná konjunkce Jupitera a Saturna v roce sedm př. n. l., která bývá někdy ztotožňována s Betlémskou hvězdou.

 

 

 

 

 

 

 

Tanto den je taky přesná T-kvadratura Pluta,  Uran v Beranu v kvadrátu na Pluto v Kozorohu, bude mít osobní vliv na děti narozené tento den, kteří budou mít tento aspekt v rohových domech svého radixu.

Kdo se narodí zrovna tuto dobu, tento aspekt bude mít vliv na jeho povahu negativní /bojovnost, neadekvátní reakce, hodně energie, silné prožívání, David Rath má stejný aspekt v horoskopu.

Navíc tato konjunkce je poškozená kvadraturou na VENUŠI, proto tento člověk i v emocionální oblasti bude mít dost prudké reakce.