Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nativní horoskop - jako učební plán života

"Psychologické pravidlo:, že když vnitřní situace není učiněna vědomou, děje se navenek jako osud. To znamená, že když si jedinec... neuvědomuje své vnitřní rozpory, musí svět konflikt zpracovat násilně a roztrhnout jej na opačné poloviny" /Aion, s.71/  Protože někdo určité věci dělá dobrovolně, nevytváří žádný odpor, a oblíbí si tak princip omezení, zřeknutí se a struktury /redukce na nejnutnější/ v jeho smysluplnosti. Učební cíl je determinován. Volitelný rozdíl spočívá vždy pouze v tom "jak",zda dobrovolně, nebo z přinucení.  

 

Pouze v nejvzácnějších případech se stává, že člověk do své smrti plně pochopí a splní všechny požadavky a úkoly osudu. Téměř vždy zbývá něco, co ještě nevykonal a nepochopil, stejně jako je tomu u obchodní roční bilance, u níž pod čarou také nějaká částka zbývá. Číslo uvedené pod bilanční čarou představuje KÓDOVÉ ČÍSLO DUŠE. Toto kódové číslo je potom symbolem pro kvalitativní zralost duše, která smí opět inkarnovat teprve tehdy, bude-li odpovídat KVALITA ČASU její vlastní kvalitě.  

 

Kvalita času je branou do materiální skutečnosti, která se otevře pouze tehdy, když je "obsahová kvalita" duše v souladu s kvalitou času /ZÁKON REZONANCE!/ Kvalita času narození vypovídá něco o "jakosti" inkarnované duše. Horoskop je pouze zákonitým meziproduktem dosavadní cesty pozemským životem. Není tudíž ani náhodný, ani nespravedlivý. Horoskop je něco, co si každý sám pro sebe vypracoval - nemůže si na něj tedy stěžovat. Neexistují žádné dobré nebo špatné horoskopy, jsou ale bezpochyby úkoly, jejichž splnění je lehčí nebo těžší.Jsou možnosti ve více rovinách, které člověku umožní uskutečnit nový princip a splnit konstelaci. Úkolem astrologa je udílet rady a podněty, jak se právě s tímto principem vypořádat.

Problémy nebo symptomy nemocí jsou vždy pouze splněním konstelace na určité rovině /např. tělesná n. psychická nemoc/. ÚKOLEM každé choroby je seznámit člověka s určitým principem, který on očividně dobrovolně nesplnil. /Např. kázeň může být dobrovolný nebo vynucený, a stává se z nouze ctnost/.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář