Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emocionální typy

 

 

Citlivý/:

 

"Netykavka"

netykavka..jpgObtížně snáší velké a silné emoce, neví, co s nimi. I ty své vyjádří jen těžce. I když se zdá, že je vyrovnaný, své emoce nejčastěji prožívá vnitřně, často je vystresovaný. Jeho emoční přežití je nízké, zřídka se snaží uplatnit své vlastní zájmy. Síla jeho emoční nervové soustavy je nízká, lehce se vyčerpá, emocionálně je velice zranitelný typ. Potlačené, neprojevené emoce často způsobují psychosomatické potíže /chronická únava, bolesti zad, hlavy, žaludku, průjem/.

 

 

 

citlivy-31-14.jpg

 

 

 

 

 

 

Citlivě- sebeobětavý: Nemá žádné emocionální rezervy. Je ten typ, kdo nejméně má v citl.sebeobetavy.jpgpopředí vlastní cíle a zájmy. Je schopen celý svůj život pracovat pro někoho nebo něco, proto ho jeho okolí často zneužívá. Je schopen dávat víc lásky, než přijímat.

Jan Kefer astrolog  /6% přijetí - 23% dávání/ - zemřel v koncentračním táboře. Thorwald Dethlefsen, Kim Daul modelka /zabila se ve ve svých 20 letech/.

plocek-a-dalsi-sebevrazi.jpg

 

 

6-23.jpg

 

 

 

 

 

sebeobetavy..jpgSebeobětavý: Na příchozí emocionální podněty je citlivý a má silnou motivaci reagovat. Své vlastní emocionální potřeby potlačí a hledá, co prospěje druhému. Dokáže velice dobře se přizpůsobit, ale má sklon se obětovat pro zájmy svého partnera nebo nějakého společenství. V tom může být i fanatický. Neustále potřebuje, aby se mohl o někoho se starat, pečovat.

 

/Lex Barker, Fidel Castro, i samotný zakladatel Kronobiologie, Prof.Artur Žažkov, Florence Nightingale

 

 

sebeobetavy-18-50.jpg

 

 

 

Sentimentální:

"Opatrný" - sobec v malém

sentimentalni..jpgMá silnou a vyváženou emocionální nervovou soustavu. Na své vlastní potřeby je velmi citlivý, např. nemá rád, když ho někdo přeruší, nebo nemůže vyjádřit své myšlenky a emoce. Zpočátku se ukazuje jako rezervovaný, jeho emoce se rozvinou jen pomalu. Před svým okolím své emoce vyjádří přitažlivě, emocionálně bohatý a dobrý přítel, je schopen jiných emocionálně podpořit. Ale taky umí druhých manipulovat tak, že ti si to ani nevšimnou. Sobec v malém. Své křivdy je schopen i sám zpracovat, své negativní emoce jen zřídka ukazuje. Své nervové napětí vyjádří pláčem. 

 

/Zdeněk Bakala, Donald Trump, Paul Newman herec, 

 

 

 

 

Empatický:  /citlivě-sebeobětavý/

charakterizuje ho emocionální stabilita a silné empaticky..jpgnervy. Je pro něho důležité, aby mohl své city vyjádřit, soucítit s jinými. Je schopen uplatnit, prosazovat vlastní emocionální potřeby, ale obvykle koná v prospěch jiných, umí se přizpůsobit. Vycítí, jako by čte emoce jiných, umí na druhého rychle se naladit. Lehce naváže vztahy, jeho okolí ho často považuje za „odpadkový koš“ duševních problémů jiných. .

 

/Karel Janeček, Iveta Bartošová, Hillary Clinton, Míla Tomášová, XIV. Dalai Lama, Kateřina Brožová, Edgar Cayce, Paul Gauguin malíř

 

 

 

 

Egoisticky vedoucí:

/taky emocionálně sebe uplatňující, seberealizující/

 

"Alfa"

vedouci.jpgmá velice silný a stabilní nervový systém, je těžké ho doopravdy urazit. Kvůli své citové zaťatosti a sebejistoty spíš se zlomí, ale se neohne, není schopný kompromisů. Když okolí ho nenutí, aby změnil své emoční očekávání, je schopen vystoupit i v jejich prospěch. Vždy se řídí vlastními emocemi, ale neposlouchá nikoho jiného, jen sebe. Některé typy jen těžce vyjádří své pravé city, své vnitřní napětí schovávají. Taky ho charakterizuje hloubka, vnitřní duševní bohatství. Je jako pěkná křišťálová váza, je těžké ho mít rád.  Např. umělec André Rieu

 

Taky Richard Burton, Claudia Schiffer, Tereza Maxová, Helena Vondráčková, Marta Foučková, Vladimír Putin /81-54/, Věra Špinarová, papež Jan Pavel II, bývalý komunistický politik Miloš Jakeš /99-54/

 

ev-99-54.jpg

 

 

 

vasnivy..jpgVášnivý: má velice silné emoce, nikdy nezůstane lhostejným. Intenzivně komunikuje, dobře snáší i vysoký emoční stres.  Má velké nároky na lásku a pozornost, vždy ukáže, jaké má pocity vůči někomu nebo něčemu. Má velice intenzivní citový život, má vysoké emocionální rezervy, neunaví se.

 

/Jan Palach, Andrej Babiš, Pierre Brice, Alain Delon, Stephen Hawking, Simona Monyová, Eduard Tomáš, Nino d.Angelo, Edison, Einstein

 

 

vasnvy-69-95.jpg

 

Když někdo nevyužívá správně vysokou energii své krční čakry, hrozí problémy se štítnou žlázou, zbytnění, rakovina hrtanu.

 

4.jpg

 

 

       

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář