Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stresové čísla - 2.

2 – 3 : Stresové číslo 1

S tímto stresovým vzorcem se brousíte mezi svou sebekritikou a svými kreativními schopnosti. Máte obavy, že vaše nápady nebudou přijaty. Musíte posílit sebedůvěru a svou vůli. Možná, vůči světu ukazujete falešnou pýchu, ve snaze takto skrýt pochybnosti o své osobě. Jste plní citlivosti, strachů a starostí vůči drobným detailům a bezvýznamným dějům života.

 

Chybí z vás taková mužská iniciativní síla, která je zapotřebí k zahájení účinných projektů. Svou pasivní-agresivní povahu kryjete za masku osobnosti, která bere život nalehko. Musíte se rozhodnout, co je pro vás důležité v životě a sledovat to, bez ohledu kritiku světa.

Obvyklé závislosti: nakupování, čokoláda, alkohol, cukr, sex, vztahy, jídlo, zábava a společenský život.

 

12..png

 

 

2 – 4 : Stresové číslo 2

2 – Tady se dostávají do konfliktu vaše práce a vaše očekávání vůči jiným. Musíte se naučit dívat se na obě strany čistě a objektivně. Když rozvinete vaši intuici, můžete zvládnout svou nerozhodnost. Snadno spadnete do pasti zvýšené pozornosti vůči materiálním statkům a výkonům. Necháte, aby vás stáhly drobné detaily, které potom nedovolí dokončit vaši práci. Nedostatek sebevědomí kryjete za drobné výmluvy a malicherné pravidla, které sami vymyslíte.

 

Snadno by z vás mohla stát pomlouvačná osoba, kdo je schopen chyby jiných nafouknout do obrovských rozměrů. Raději dodržujete pravidla do písmene, než byste je konstruktivně použili  v zájmu dosažení svých cílů. Když jste přitlačeni do kouta, můžete mít hrubé a urážlivé projevy.

Obvyklé závislosti: nakupování, koníčky, práce, alkohol, cukr, sběratelství, fanatické skupiny, společenský život

 

12..png

 

 

2 – 5: Stresové číslo 3

V tomto vzorci napětí vystupuje mezi impulzivitou a sociálními bariéry. Máte sklon mluvit lehkovážně a neuctivě, když byste se měli vyjadřovat veselo a příjemně. Tento vzor poukazuje na přehnanou sexualitu a promarněné kreativní schopnosti v minulých inkarnacích. Jste velice citliví na kritiku od veřejnosti. „Proč zrovna se mnou se zabývá každý?“

 

Přitom jen obtížně všimnete, jak sami jste kritičtí vůči těm, kteří chtějí vyjádřit svou vlastní kreativitu. Když cítíte na sobě velký tlak, máte sklon se rozmazlovat jídlem. Tato kombinace poukazuje konflikt mezi svědomím a sexuálními sklony. Vyjadřujete rozhodným opovržením o přehmatech jiných, ale hluboko uvnitř je závidíte a potají byste byli rádi na jejich místě. Musíte najít způsob, jak harmonicky vyjádřit svou vlastní sexualitu a kreativitu.

Obvyklé závislosti: kouření, nakupování, domácí mazlíčky, cukr, sex, sběratelská vášeň, čtení, společenský život.

 

10..png

 

 

2 – 6: Stresové číslo 4

Tady se jedná o opačné emocionální proudy. Jste jako mezi dvěma mlýnskými kameny: na jedné straně se snažíte vyhovět nárokům jiných a zároveň se nevzdávat to, co považujete za správné pro svou vlastní osobu. Musíte obnovit emocionální rovnováhu, není to vůbec lehké, protože když se jedná o city, máte sklon k sebeklamu.

 

Velice vás dotkne, když si uvědomujete, že někdo, koho máte velice rádi, s vašimi emocemi manipuluje podle vlastních egoistických cílů. Druhou stranou mincí je, že se můžete stát až nesnesitelně jízlivým kritikem.  

 

Je dobré, když se zdržujete opodál od psychických nebo okultních studií, kým nebudete mít jasno ve svých citech. Ve svých minulých životech jste se asi pohrávali s emocemi jiných, proto teď se musíte naučit ve vztahu upřímnosti a a přímosti, přitom se vyhnout nutkání někomu vyhovět nebo druhého manipulovat.

 

12..png

 

 

2 – 7: Stresové číslo 5

5 – Vřelá touha po smyslném požitkářství spadla do zajetí cenzury intelektu a společnosti. Vaše duše a emoce vám našeptávají, že to není pro vás nejlepší, stejně vás trápí smyslné fantazie. V minulých inkarnacích jste zkoušeli potlačit nebo nevnímat své smyslné touhy z náboženských nebo společenských důvodů.

 

Ale jakkoli je to politováníhodné, proklínání touhy ještě neznamená, že jste se s ní vypořádali. Proto ve vás zuří válka mezi tělesnými pokušeními a mezi touhou po životě bez nich, tzv. v čistotě, jak to chápali předtím v mnišských řádech.

Obvyklé závislosti: kouření, nakupování, alkohol, cukr, vášnivé sběratelství, zábava, kino, členství v různých organizacích, fanatické skupiny.

12..png

 

 

2 – 8: Stresové číslo 6

6 – Emocionální napětí se vystupuje mezi touhou po osobním uznání a přijetím na veřejnosti. Karmicky se tato situace poukazuje na zneužití bohatství a moci. Kritika, kterou dostanete od svých spolupracovníků a známých, vzbudí ve vás velké zklamání, hlavně když je dostanete právě od lidí, kterým chcete nejvíc vyhovět. Není lehké, abyste se dostali k povýšení, zvýšení platu, a pravděpodobně závidíte těm, kteří postupují rychle i při menším úsilí.  

Musíte pustit touhu, abyste svou důležitost před jinými dokazoval za každou cenu . Správné činy stejně přinesou ovoce zaslouženého uznání.

Obvyklé závislosti: kouření, alkohol, zvyky, vztahy, vášnivé sběratelství, hazard, účast v různých organizacích.

 

4.jpg

 

 

2 – 9: Stresové číslo 7

7 V tomto případě jde o mentální poruchu mezi vašim vzhledem na veřejnosti a mezi ideálním vnitřním obrazem, který tvoříte o sobě. Jste v tuhém obranném postoji ve vztahu k tomu, co děláte. Nepřijmete od jiných žádnou radu bez přesvědčivých důkazů. Když jednou se se vydali určitým směrem, jen těžce lze vás přimět k tomu, abyste to změnili.

 

Ale tím, že se uzavíráte před názory vnějšího světa, můžete lehce padnout do omylu, můžete se stát plachým a bezstarostným. Vaše tvrdohlavé rozhodnutí, že rozhodně uděláte všechno, co jste se dopředu předsevzal, může způsobit emocionální výbuch vašich podřízených a spolupracovníků.  Kdyby vaše emoce nebyly zmatené, mohli byste se spolehnout na jemné inspirace vašeho srdce a ducha.

 

Kým na vyšších úrovních vaši mysli se nevyvine vaše intuice, do té doby jste mezi mlýnskými kameny vašich citových nároků a pasti intelektuální neústupnosti.

Mezi obvyklé závislosti patří: domácí mazlíčci, čokoláda, alkohol, cukr, sběratelská vášeň, knihy, čtení, fanatické skupiny a náboženství, zábava, kino, účast v různých organizacích.