Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stresové čísla - 4.

4 -5 : stresové číslo 1

Za tímto vzorcem se schovává obtížné napětí mezi touhou po hře a potřebou práce. Musíte hledat konstruktivní směry i v časech nouze. Z hlediska obchodu a podnikání není to ta nejlepší kombinace, protože značí jednou nutné omezení, jindy bezdůvodné výdaje. Velice toužíte po profesním uznání, proto můžete hledat rychlé řešení, nebo přeháníte své vědomosti a zásluhy, máte v sobě tak silné nutkání, abyste ve své oblasti překonali každého. Abyste odkryli příčiny své vnitřní nejistoty, potřebujete usilovnou práci - ve svém dětství jste se pravděpodobně dostali do konfliktu se svým otcem. Jak pracujete na svém profesním postupu, pravděpodobně přitáhnete takové nespolehlivé a neférové osoby, které vám k tomu nabízejí rychlé a líbivé řešení. Mnoho propadů vás přinutí důkladně prošetřit vaše motivace a najít své pravé místo.

Obvyklé závislosti: rychlost a nebezpečí, hazard, fanatické skupiny, jídlo, sex, zvyky, alkohol, peníze, práce a kouření.

6..jpg

 

4 – 6 : stresové číslo 2

Tady se ukáže emocionální napětí ve vztahu k práci a k domovu. Pořád máte pocit, jako by vás tlačili do kouta, jako byste byli terčem partnera, šéfa nebo sebe samého. Vtáhnete do svého života majetnické a závistivé kamarády nebo partnera. Své sebehodnocení zkusíte zvýšit tak, že jiných stáhnete dolů. Taky pomocí různých prázdných a otřepaných symbolů. Ale když úspěšně zvládnete své vnitřní pochybnosti, můžete všimnout, že jste dobrým organizátorem a jste schopni dohlížet a usměrnit práci jiných. Bojíte se ztráty jistot, které vám dají peníze, majetek a věci, kterými se obklopujete. Před veřejností nosíte masku, doma jste mnohem víc tvrdohlaví a netolerantní. Máte sklon se urazit a být přehnaně kritický, ale když vám někdo něco vytkne, nebo dělá poznámky, okamžitě se otočíte zády a nechápete, jak jiní se opovažují kritizovat vaši práci.

6..jpg

4 – 7 : stresové číslo 3

3 – Těžce vyjádříte své emoce kvůli silnému intelektu a tvrdé slupce. Vaše podvědomí ještě ukrývá napětí z konfliktů, které jste zažili jako embryo nebo malinké dítě vůči své matce nebo otci. Cynické a odsuzující postoje, emocionálně manipulující povaha jsou zřejmě takové charakterové vlastnosti, které byste již i sami rádi zanechali. Kvůli vnitřním blokádám neumíte vyjádřit své něžné emoce, a proti případným útokům se bráníte tajnůstkářstvím. Nahromaděný hněv nakonec vyvře ve velkém vzteku. Možná že jste /nebo byli/ velice pyšní na svůj intelekt, nebo s velkou samolibostí hájíte své oblíbené názory a přesvědčení. Moudře využijete emocionální nejistotu jiných pro dosažení vlastních cílů. Ale jak jsou vaše emoce  stále jemnější a vytříbenější a jste pořád spokojenější.

Obvyklé závislosti: práce, koníčky, knihy, čtení, sběratelství, fanatické skupiny a náboženství, hazard a členství v různých organizacích.

7..jpg

 

4 – 8: stresové číslo 4

4 – Tento stresový vzorec charakterizuje různá zklamání týkající se práce a různých autorit na důležitých pozicích. Silně odkazuje na zneužití peněz a moci v minulých inkarnacích, proto váš postoj k penězům ani teď nedovolí, abyste se spokojili s různými levnými nebo mizernými věcmi. V některém ze svých minulých životů jste se narodili do velkého bohatství, kde jste se nemuseli moc se snažit za výjimečnou pozici a privilegované postavení, ale teď se to již změnilo. Vaše úsilí pro dosažení úspěchu narážejí na silný odpor, proto teď peníze získáte jen za cenu tvrdé práce a úsilí.  Stresové situace, které vás nutí upřimně a důkladně prozkoumat vaše cíle a touhy, přinesou svou odměnu.  Upřímností a tvrdou prací dosáhnete úspěch a materiální bezpečí.

Obvyklé závislosti: kouření, práce, moc, peníze, alkohol, zvyky, sex, jídlo, hazard.

9..jpg

 

4 – 9 : stresové číslo 5

V této kombinaci stres se ukazuje mezi monotonní prací a mezi bohémskými touhy a poněkud idealistickými představami. Porušení pravidel vysvětlujete tím, že předbíháte svou dobu. Určitá porucha se může vyskytnout i v oblasti lásky. Např. toužíte i tělesně po své lásce, nakonec se nacházíte uprostřed hezké, povznášející konverzace. Tato kombinace poukazuje na silné platonické sklony. Taky vás charakterizuje silné vědomí poslání nebo plnění povinností. Když vám osud překazí toto poslání, obviňujete své okolí a nejste schopni rozpoznat, že na vině jste vy sami. Když cítíte na sobě velký tlak dokážete být velice dogmatický, pomstychtiví a nacházíte potěšení v tom, když můžete jiným způsobit problémy. 

2..jpg