Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horoskop, numerologický rozbor nebo změna jména?

Setkávám s případy, kdy mladí rodiče, hlavně maminky zjistí na základě knihy Pani Karolinss, že jejich děťátko má špatný vzorec jména a z toho usuzují, že určitě bude mít i špatný osud. Proto se začnou vehementně se usilovat o změnu jména, vylepšit vzorec aspoň přidáním nebo odebráním nějakého písmenka, atd.

 

Jsem přesvědčena, že takovéto dodatečné úsilí již nepomůže dítěti v jeho osudovém zaměření,. Protože již má daný horoskop, radix, je to jako semínko stromu, ve kterém je již obsažen celý strom. A v jaký strom ze semínka bude, záleží od péči zahradníka /rodiče/, od počasí  /společenská, rodinná atmosféra/. Nebo trochu snad jo, když toto úsilí o změnu jména je v rámci změny celkového přístupu a taky součástí vlastní sebe transformace rodičů.

 

Podle mého názory vzorec jména možno považovat za symptom osudu, který je již vepsaný v horoskopu. Když odstraníme symptom, neodstraníme problém, to jsem psala již jinde. Nejdřív je třeba seznámit s osudem, napsaným  do horoskopu. Je to životní plán, scénář života, v rámci kterého každý má určitou svobodnou vůli a tým vylepšit nebo zhoršit svou karmu mrknutím oka.

 

Rodiče mohou pomáhat svým dětem tím, že se seznámí s jeho horoskopem, snaží se vytěžit maximum dobrého, co se dá, zvednout úroveň vědomí z blikající 10 wattové žárovky na 200 wattů, na maximum, co je dán duševními schopnostmi a eliminovat negativa na minimum. Potom jako třešničku na dortu, pro svůj dobrý pocit mohou zkusit i vylepšit jméno. Ale nevidím v tom velký smysl změnit dobře znějící jméno na nějaké zkomolené kvůli dobrému vzorci.

Je třeba myslet i na to dítě, které s tým jménem bude žít. Jak ho přijmou v kolektivu dětí s nějakým divným jménem? Děti nebudou vědět, že to jméno má kvůli tomu, že má dobrý vzorec. Budou se mu vysmívat a ztrpčovat mu život a dítě se bude cítit jako vyděděnec, šikanované. Darmo bude mít bezchybný vzorec jména. Takže osud se mu vlastně naplňuje tak-jako tak, jen najde jinou cestu.

 

Na základě čísel se nedá dítě vychovávat. Z čísel  /z numerologického rozboru/ můžeme všímat, že jo, to jsem celý já, to číslo na mně docela sedí, některé charakteristiky se ještě neprojevily, jiné jsem již přerostl. Dá se zjistit, že někdo s rovinou vize fakt zvládl  svůj těžký životní osud, např. Stephen Hawking /i když nakonec nezabránil tomu, aby nemoc ho přemohl, ale úspěšně se s nim dlouho bojoval a vzdoroval mu/,  Patricie Neal , která se zotavila ze série záchvatů mrtvice - tuto vnitřní sílu můžeme připisovat i jejich rovině vize v numerologické mřížce.

 

Kdyby maminka Fulvia Frisoneho se neusilovala tak úporně o to, aby vytěžila ze svého syna maximum, z Fulvia by se nemohl nikdy stát jaderný fyzik. Pomocí své mámy dosáhl maximum svých duševních schopností - bez jejího úsilí by mohl zůstat celý život nepochopeným nevzdělaným mrzákem na invalidním vozíku, i když v jeho radixu dobře aspektovaný Merkur naznačuje jeho vynikající duševní schopnosti

 

12..png