Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 4. 2020

Viktor Orbán

 

 

https://a2larm.cz/2022/04/viktor-orban-se-nezmenil-byl-vzdy-malou-putinovou-karikaturou/

 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/diktatura-v-madarsku-pro-soucasny-stav-uz-neni-slovo-rika-politolog-97135?seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

 

O Maďarsku se teď píše jako o autoritářském státu, o první diktatuře uvnitř Evropské unie. Jak to tedy je? Jak ten přijatý zákon o boji s koronavirem maďarský systém mění?

O autoritářství v Maďarsku slýcháme už deset let. Mnoho publicistů si nenechalo volný prostor pro gradaci. Jestliže jsme měli hned v roce 2010, 2011 a 2012 změny na ústavním soudu, které v zásadě úplně omezily jeho fungování, objevily se už tehdy texty o tom, že je to diktatura, autoritářství a tak dále.

 

 

 

http://www.kende.hu/blog

Sajnos szerintem a többi hochmecolás, tisztesség ne essék szólván, üres duma. Ne hivatkozzunk az 1944-es Ideiglenes Nemzetgyűlésre, ami elvesztett háború és német megszállás után hozott döntéseket, ne idézzük Gustav Radbruch „törvény feletti jog” elméletét, ami a holokausztra válaszul adott jogi alapot a háborús bűnösök megbüntetésére − hiszen Orbán és bandája mégoly szörnyű tatárdúlása a jog terén ezekhez azért mégsem fogható.

Gyűlölöm, megvetem Orbán ártalmas és bűnös, tolvaj és lehetőségeivel a végletekig visszaélő rendszerét. Ám ettől még nem vonhatom meg tőle annak igazát, hogy törvényes választások útján jött létre, hogy jogszerűen megszerzett kétharmadával élt, amikor alkotmányozott és amikor kétharmados törvényeket módosított. Nem szívesen mondom, de kénytelen vagyok: igenis jogszerűen járt el.

Vitatom-e, hogy Orbán visszaélt hatalmával és leépítette a jogállamot? Nem, egyáltalán nem, így vélem magam is. A joggal szembeni merényletnek tartom mindazt, amit az ügyészség tesz, a bíróságok növekvő bekebelezését, az Alkotmánybíróság hatáskörének korlátozását és személyi összetételének egyneművé tételét, a választási rendszer módosítását, a média kisajátítását, vagy akár a kínai vakcina rendeleti úton engedélyezését, és még hosszan sorolhatnám.

Csakhogy ez mind elsőrendűen politikai tett volt, s e jogállam-leépítést a Fidesz a jog keretei közt maradva hajtotta végre. 2010-ben is, ’14-ben is, ’18-ban is megszerezte a kétharmadot, és annak felhatalmazásával élve − legitim és legális módon − hajtotta végre mindazt az égbekiáltó bűnt, mindazt a merényletet a joguralom ellen, mindazt az aljasságot, visszaélést, szemétséget, disznóságot, amit. Ám ezek az itt sorjázó minősítések erkölcsi és politikai kategóriák − s nem jogiak. Amelyek nem képesek birokra kelni a joggal.

 

 

Viktor Orbán - rozporuplná osobnost. 

 

 

orban-viktor-radix.jpg

 

Podle svého radixu má v sobě  sklon k anarchii ve společenské sféře. Mars konjunkce Uran v 11.domě jeho radixu. Taky poškozené Pluto v 11. domě. Vládce Ascendentu v 8. domě horoskopu, v napětí na Saturn, a v opozici na Neptun. Slunce v napětí na Pluto, dost přesný. Pluto a Slunce tvoří zároveň jeho kmenovou vlnu, která aktivuje jeho emoce. Je tvrdý, žádný lidumil. Mars opozice Saturn, sklon k panovačnosti. 

 

Politici s Praktickým typem myšlení vždy nakonec dělali chaos  a paseku ve společnosti / Salvador Allende, Pol-Pot, Putin, Enver Hoxha /

Politicians with Practical Thinking have always done chaos and gloom in society in the end / Salvador Allende, Pol-Pot , Putin, Enver Hodža - albánský diktátor /

 

orban--cakry.jpg

 

 

Sebeobětavý typ má sklon k fanatismu. 

The self-sacrificing type tends to be fanatic.  / Fidel Castro /

 

orban-hd-profil.jpg

 

 

Slezina bez spících bran, bez aktivace dává,, že se zřejmě cítí neohrožený.  " Nevím. čeho bych se měl obávat". 

Jeho emoce pohání kanály, vlny, které patří do okruhu defense - obrana - 59 - 6 

Ego 37-40  - jsou to sice tzv. kmenové vlny, ale aktivují je planety, které v horoskopu  má poškozené, Uran a Pluto, resp. Luna, která je v 12. domě jeho horoskopu. / Politik, který je oblíbený, např. bývalý americký prezident Roosevelt má Lunu v 10. domě horoskopu/.  Orbán Vládce MC  - hrot 10. domu- povolání, poslání, Lunu má schovanou v 12. domě, svou zdánlivou oblíbenost prosazuje pomocí manipulací a násilím, porušením pravidel právního státu, ovládnutím médií. Má již svou čtvrtou vládu a nedá se říci, že to získal díky své oblíbenosti, jako F.D. Roosevelt, ale mocenskými prostředky. Má našlápnuto být diktátorem jako Putin.  Taky se již mu říká "malý Putin". 

 

The spleen without sleeping gates, without activation, has its meaning too, 

 

 

 

 

3.jpg