Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 5. 2011

Elizabeth Taylor a Richard Burton

 taylor-burton_l.jpg

RICHARD BURTON nar. 10.11.1925 ŽČ 20/2

ELIZABETH TAYLOR nar. 27.2.1932 ŽČ 26/8

 

 

 

 

 

Elizabeth Taylor se narodila na předměstí Londýna 27.2.1932 v 2:30 v noci, kdy Slunce tranzitovalo vodním znamením Ryb a vycházející znamení bylo v ohnivém znamení Střelce.

taylor-radix.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z jejího radixu je vidět, že je emocionálně velice nevyrovnaná, prudké a vášnivé city, Luna v komplikovaném znamení Štíra, Venuše v Beranu, v konjunkci s Uranem. Proto se v jejím životě vystřídalo tolik partnerů, ona sama se zmítala v alkoholové a drogové závislosti.

 

taylor--cakry.jpg

 

 

 

 

Richard Burton se narodil 10.11.1925 v hornické vesničce Pontrhydyfen, ve Walesu.

burton-radix.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jediná věc v životě, jež za něco stojí, je jazyk. Ani láska ani nic jiného.“

Vždycky měl rád kultivovaný projev a pravda je, že uměl nejen mluvit a měl cit pro řeč a modulaci, ale i hlasově byl nenapodobitelný.

 

burton--cakry.jpg

 

Muž, jenž hromadí bohatství, aniž by ho užíval, je jako osel nosící zlato a žeroucí bodláčí.“

Byl silným kuřákem (i sto cigaret denně) a piják alkoholu již od osmi let. Když 1972 zemřel jeho starší bratr Ifor, na němž od dětství visel, Richard propadl alkoholu ještě víc, neohlížeje se na své zdraví ani rady lékařů či na vztah s manželkou. Alkoholismu se do smrti nezbavil.

S Lizem se seznámili při natáčení velkofilmu Kleopatra. Dá se říci, že to byl osudový vztah, Liz svou emocionální nevyrovnaností vůbec nepomáhal Richardovi, aby se zbavil svých závislostí.

 

Několik let plnili stránky všemožných novin, pracovali a utráceli, oba byli závislí na alkoholu, sexu, lásce a obdivu. Ale byla to také doba, kdy točili své nejlepší filmy a v mnoha hráli společně. Richard ovšem za poloviční honorář, např. Písečný ptáček, Zkrocení zlé ženy, Komedianti atd. Vrcholem jejich spolupráce se stal film Kdo se bojí Virginie Woolfové? Zlé jazyky tvrdily, že takhle nějak to vypadalo i u nich doma.

 

Dvakrát se vzali a dvakrát se rozvedli, nedokázali žít ani spolu ani bez sebe. Jejich manželství trvalo jedenáct let, natočili jedenáct filmů a vydělali přes 30 milionů dolarů. Velkým problémem jejich vztahu byla komunikace. Merkur ve Střelci a Merkur v Rybách těžce najdou společnou řeč. Verbální komunikace, mluvit na rovinu je přitom velice důležité  v každém vztahu, hlavně když nefungují neverbální kanály -přes city.

 

Jejich kompozit taky dokazuje, že jako pár nebyli ideální a harmonický, Světla, Slunce a Luna v nevýznamných domech, navíc v napětí na Pluto, vášně a vzájemná manipulace hráli v jejich vztahu velkou roli. 

 

burton-a-taylor-kompozit.jpg

 

 

4.jpg

 

 

Z hlediska Chronobiologické psychogenetiky měli dualistický vztah. Měli úkoly vůči sobě na fyzické a intelektuální rovině. Na fyzické rovině byli v dokonalém synchronním vztahu, na intelektuální rovině ve vztahu učitele a žáka. Na emocionální rovině byli volní, neměli úkol vůči sobě. Dualistické vztahy jsou  nejtrvanlivější, proto se k sobě stále vracely. Ale jejich špatná komunikace se ukazuje nejen v jejich synastrii, ale i podle typu jejich intelektu. Prakticky a Produktivně Myslící jen těžce najdou společný tón, je to podobně, jako u Romy Shneiderové  a Alaina Delona. 

vztah.jpg

 

 

11..png

 

Synchronous physical relationship

synch.fyz.vztah-liz-a-burton.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10..png