Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 3. 2015

Jiří Hrzán

Narodil se 30.3.1939 v Táboře.

 

sfpage.jpg

 

 

Od malička miloval výšky a nebezpečí pádu, ve filmu se nedával zastupovat kaskadéry a nebezpečné záběry se filmovaly s ním. Koketoval se smrtí a sám o sobě říkal, že umře mladý a že si nedovede představit, že se dožije vysokého věku.

 

Obletován a milován ženami, sám galantní, měl pořád současně několik známostí a vůbec mu nevadilo, že je třeba ženatý. Ač nevelkého vzrůstu se vždy objevoval ve společnosti atraktivních žen vždy o hlavu vyšší, než byl on. Peníze pro něho neměly žádnou cenu.

 

Měl zálibu pro pohyb ve výškách, šplhání po zdech domů, po okapových rourách a přecházení po úzkých římsách ve vysokých patrech. Předpoklad narození v dopoledních hodinách s Ascendentem ve vzdušných Blížencích by potvrzovalo jeho nestálost, schopnost se domluvit, zvědavost a touha po nových zážitcích. Mars v Kozorohu v osmém domě naznačuje smrt zraněním. Má jediný a významný aspekt - kvadraturu ke Slunci. Nepromyšleně jednání, přehnané energie. Významná konjunkce Pluta a Měsíce je na hrotu čtvrtého, kardinálního domu. Konjunkce Luna a Pluto představuje bouřlivé city a ve čtvrtém domě naznačuje, že to pocítí především rodina.

 

Když prozkoumáme jeho profil metodou Chronobiologické psychogenetiky, již ani není takovou záhadou, proč umřel tak mladý. Vždyť měl tak málo životní energie, pod 200. Celé roky ho hnala motivace /nejvíc energie u srdeční čakry/, a jeho energie mládí, většina planet, včetně Ascendentu v mužských znameních. Nakonec se mu osud naplnil, žil bouřlivý život, jaký přál, za každou cenu se chtěl vyhýbat nudě, svému největšímu nepříteli.

hrzan-cakry.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neptun (film) se dostane do pátého domu tvůrčí činnosti. Sedmý dům ve Střelci (podvojné znamení) naznačuje dvě manželky. Vládce Ascendentu a 2.domu je Merkur a ten je ve dvanáctém domě. Neuvědomoval si plně nebezpečí, které mu hrozí. Žil bouřlivým vnitřním životem a podléhal iluzím. Jestliže je dvanáctý dům domem trápení, pak se sám sobě stával ničitelem. Měl pořád finanční potíže, jezdil v odrbaném Trabantu a věčně si půjčoval na benzín. V horoskopu je trigon Slunce a Luna - oblíbenost, popularita a miláček žen.

 

Slunce je v kvadratuře na Mars - zranění, nehody, úrazy. Unáhlenost, náladovost. Slunce v Beranu - plný ctižádosti a životního elánu. Měsíc ve Lvu - chce být obdivován, vyhledává a libuje si v dramatických situacích. Uran ve 12.domě - nehody ve vzduchu. Uran je též v konjunkci s Jižním Uzlem. Jestliže je Jižní měsíční Uzel okénkem do minulého života, pak byl zřejmě, dle Uranu, asi pilotem. Černá luna ve Vodnáři, ve vzdušném znamení. Nezávislost a výstřední chování, co se týče sexuality. Merkur je v konjunkci se Saturnem. Pochybování, nedůvěra, na své nesčetné známosti žárlí.

 

K tragickému pádu z 5.poschodí došlo v noci z 22. na 23-09-1980. Poslední s ním mluvila hlasatelka Kamila Moučková a ta potvrdila, že byl ten den rozrušený a nejistý. Pořád ji zdržoval a chtěl, aby se mu věnovala a poslouchala jeho řeči. Moučková se na něco vymluvila a odešla. Jiří Hrzán dostal od své poslední lásky kopačky. Milenka odešla se svým novým přítelem do svého bytu a na vyzvánění zvonku nereagovala. Jiří chtěl se do bytu dostat zvenku po nějaké římse, což se mu tentokrát nepovedlo. 

 

 

4.jpg