Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 5. 2011

Karel Kožíšek

Karel Kožíšek se narodil 8.1.1921 /ŽČ 22/4/ jako jediný potomek svých rodičů.

kozisek-radix.jpg

 

 

 

Na přání svého otce vystudoval textilní průmyslovku a stal se z něho prodavač textilií. Práce ho bavila, protože u ní mohl používat psychologii. Ta je pro člověka v obchodě důležitá, "neboť ten, kdo psychologii nerozumí, nemůže být dobrý prodavač." Jinak byl jeho život dost pestrý, dostal mnoho ran, neustále mu vytýkali jeho názory i malířský styl. Asi půl roku strávil na psychiatrii.

 

Malovat začal asi ve třiceti letech, to zn. asi v. 1951, v době nepřátelské atmosféry komunistické ideologie, kdy každé vybočení z průměru bylo podezřelé  a podle mně i po roce 1953 strávil ten půl rok na psychiatrii, když byl ve svém devítiletém duchovním cyklu pod vlivem vysokých vibrací devítky, které je psychicky velice náročné období, hlavně když člověka navíc obklopuje nepřátelská ideologická atmosféra.  

Zásadní obrat v jeho životě znamenalo seznámení s okultismem, naučil se používat siderické kyvadélko. Zjistil, že kladně vyzařující obrazy podle siderického kyvadla -  pravotočivé - ty uklidňují a dodávají novou sílu. Naopak zápornou energii, podle siderického kyvadla levotočivou, způsobují bolest hlavy, únavu a celkové psychické vyčerpání.

 

kozisek-cakry.jpg

 

 

 

 

 

4.jpg