Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiří Fischer

 

 

Jiří Fischer bývalý český profesionální hokejový obránce se narodil 31.7.1980 v Hořovicích. Tatínek ho od malička trénoval a s jeho pomocí vyrostl v silného a motivovaného hráče.

fischer-radix.jpg

 

Svou výškou 196 cm a váhou 102 kg neklame, a fakt podle svého profilu měl původně velkou životní sílu. Cholerický, Vášnivý, Produktivně myslící, dohromady 371.

 

fischer-cakry.jpg

 

 

 

21.11.2005, kdy tranzitní Saturn ve Lvu škrtil zdroj jeho životní síly Slunce, tak uprostřed zápasu upadl a srdce mu přestalo tlouct.

 

udalost-21.11.2005.jpg

 

 

Zápas jeho klubu s Nashvillem 21. listopadu 2005 měl být běžnou rutinou, jedním z 82 utkání základní části. Navždy se ale zapsal do dějin NHL jako duel, který zůstal poprvé v historii nedohrán.

Běžela 13. minuta první třetiny, hosté vedli 1:0 a Fischer odehrál střídání. „Otočil jsem se a najednou vidím, jak Jirka padá k zemi,“ popsal tehdy celou situaci kapitán Steve Yzerman. „Vůbec jsme nevěděli, co se děje,“ dodal. Ke střídačce se sjeli všichni hokejisté, kustodi a hlavně doktor klubu Tony Colucci. Právě on, jinak lékař na detroitské pohotovosti, zachránil pětadvacetiletému obránci pomocí defibrilátoru život.“

 

 

K hokeji se už nikdy nevrátil. Srdce již nemá v takovém stavu, aby umožnilo profesionální kariéru. Klub z Michiganu však z jeho života nezmizel. V Detroitu je ředitelem hráčského rozvoje, pomáhá mladým talentům

 

4.jpg