Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tim Shieff

 

 

 

Tim Shieff se narodil 23.3.1988 v Hartfordu stát Connecticut v USA. 

 

sfpage.jpg

 

S freerunningem začal v 16. Přišel mu jako vývoj toho, co vždy chtěl dělat jako dítě. Být kreativní a lézt po věcech. Umožňuje mu to aplikovat dospělou mentalitu na dětskou hravost.

Pak se dozvěděl o veganství a o tom, že největší procento znečištění pochází z chovu zvířat. Jak přišel na tohle, musel začít něco dělat.

Myslím, že všichni máme čím přispět. Musíme se jen na všechno podívat z odstupu a zeptat se, "s tím, co máme k dispozici, jakou myšlenku můžeme šířit a pomoct tak vytvořit lepší svět?"

Se svými penězi můžeme volit, co chceme podpořit. Když nakoupíme méně masa a tím pádem i méně podpoříme živočišný průmysl, tak se změní. Tesco nebude kupovat tolik masa, na větší ploše zemědělské půdy se budou pěstovat rostlinné plodiny, což ušetří místo a zmírní se znečištění, a cena zdravých potravin půjde dolů. Pokud jste environmentalisté, začněte kupovat víc zeleniny a méně živočišných produktů.

 

Dokážu si představit, že je těžké oslovit lidi s touto myšlenkou.

Ano, musíš si vybrat publikum. Různí lidé reagují na různé podněty. Já už mám teď ale dost toho být pasivní. Kdybych jel vlakem a viděl kluka mlátit dívku, mohl bych jen sedět a říkat si, že já nejsem kluk, co mlátí holky, já jsem v pohodě. A nebo bych se mohl zvednout a jít ho zastavit. A to je můj přístup - jen říkat pravdu bez obalu. Hodně spolupracuji s Jamie Oliverem, který má zcela jiné publikum: masy. A kdyby šel moc rychlým tempem, jeho poselství by bylo zcela ztraceno a nikdo by ho už neposlouchal. Proto volí pomalou, ale jistou taktiku. Takže ano, strava je pro lidi tvrdým oříškem. Lidé radši změní náboženství než svoje stravování. Je to jako závislost. Byli jsme naprogramováni jíst třikrát denně nějakým způsobem. A říkat lidem, že to možná někomu jinému ubližuje, to je dřina. Někdo třeba řekne "Co? Ale lidé se takhle stravovali vždy, aby přežili!" a další výmluvy, které sami sobě říkáme. Kravina. Kdyby všichni měli fyzicky zabíjet zvířata, aby je mohli sníst, neudělali by to. Kdybych na ulici chytil holuba a začal mu ukusovat krk, každý by si myslel, že jsem se zbláznil. Proto chci být lidem na očích a donutit je čelit těmto skutečnostem.

 

Podle svého Human Design profilu má velice silnou vůli, když má definovaný centrum Ega a jednotnou definici, k překlenutí svých energií nepotřebuje žádné přemostění, dokáže fungovat samostatně. 

 

 

shieff.jpg

 

 

 

Čakrový profil nemá jednoznačný, kvůli narození kolem půlnoci. 

 

 

17..jpg