Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaroslav Dobeš

Je možné, že ho trochu omluví v očích veřejnosti fakt, že emocionálně je typ: Sebeobětavý, který ale se jedná jako Cholerik, který nějak svou logikou dospěl k závěru, že on se bude obětovat tak, že spojí příjemné s užitečným.

 

Rok narození:  1971 v Příbrami. Proslul se odháčkováním žen. 

 

jara-radix.jpg

 

Z hlediska energií je nápadná obrovská nerovnováha mezi Idou a Pingalou, kdy schopnost verbální komunikace převyšuje téměř čtyřnásobně schopnost nonverbální komunikace. Vyostřuje nerovnováhu ve všech složkách jeho osobnosti /nerovnováha, kdy jedna čakra  je vyšší než dvojnásobek druhé čakry/. Je grimasou osudu, že emocionálně je typ Sebeobětavého člověka.

 

Ale je  možné, že ho trochu omluví v očích veřejnosti, že Sebeobětavý,  který ale se jedná jako Cholerik, který nějak svou logikou dospěl k závěru, že on se bude obětovat tak, že spojí příjemné s užitečným /podle vlastního úsudku/. Pro siného Cholerika je typická silná vzrušivost, ani nepotřebuje nějaké rozehřátí, dokáže zdolat i několik vrcholů za sebou. 

 

jara-cakry.jpg

 

 

Numerologický profil, radix, ani jeho Human Design mapa nemá nic společného s XIV. Dalai Lámou. 

Tento člověk z hlediska astrologie je skutečný nadsamec. Ale či je taky svatý velký duchovní mistr, který byl osvícený již v 21 letech,. o tom silně pochybuji. Který jiný spirituálně založený člověk se nechává říct Óm nadsamec Guru Jára, který údajně vlastně dělá totéž, co XIV. Dalai Láma, jak o něm se snaží tvrdit jeho fanatické žákyně. Založení církve /cestagurujary.cz/ mi připadá jako kult osobnosti. Ti lidé, kteří jí zakládají se tím chtějí cítit jako lepší lidé. Dává jim to punc výjimečnosti a to prosté sexuální zneužití chtějí převést na duchovní rovinu.

 

DOMINANTNÍ RYSY

Většina planet nad obzorem poukazuje spíš na otevřenější, extrovertnější povahu, která se snaží o objektivní hodnocení situací a je víc zaměřená na veřejný život, respektive vnější svět.

 

Nedostatek vzdušného živlu mluví o určité přízemnosti a těžkopádnosti (hlavně ak se jedná o odpoutání se od někoho, či něčeho), slabší vnímavosti a o problémech s komunikací anebo myslením (sklon brát věci příliš vážně, iracionálně, či dogmaticky).

 

Souřadnost vládců ukazuje, že se jedná o člověka, který vychází z mocenských pozic, když na vrcholu je Pluto v Panně, které ovládá nejvíc planet : Venuši, Mars i Jupiter ve Štíru, ale samotné Pluto je ovládáno Merkurem,  takto se zamotá do řetěze s Merkurem a Jupiterem /Jupiter ovládá Merkur/. Vzniká kruhový řetěz vládců, z toho vyplývá, že se zamotá do vlastní demagogie a víry. 

guru-jara-sour.-vladcu.png

Jde o nevyrovnanou a rozpolcenou osobnost. Obě světla  v T-kvadratuře s Uranem napovídají na velké emocionální výkyvy hraničící s normálností. Osvíceného člověka v těchto konstelacích marně hledáme.

Saturn versus stélium na 8.dům představuje ten rozpor, který se mu zhmotnil v reálném životě. Rozpor mezi osobními a společnými, resp. transformativními hodnotami. 

Vycházející znamení v Rybách , starý i nový vladař horoskopu Jupiter i Neptun v 8.domě /vypovídá o tabuizovaných tématech, smrt, umírání, sex, společný majetek/. Mimo dvou vladařů jsou v tomto domě další dvě planety, Venuše a Mars. Venuše je ve Štíru je v konjunkci s Jupiterem i Neptunem, dává mu obrovské charisma,. Další Planeta Mars v 8.domě dává spousta energie,silnou vůli, může až příliš vehementně propagovat své názory.

 

Mars ve ŠTÍRU hezky symbolizuje spojení /rádoby/ okultismu. manipulace a sexu.  Ale je poškozen opozicí na Saturn, je to docela problematická konstelace pro život, nevyhne se krizím. Mars řízlý Saturnem často dává násilnickou a krutou povahu /např. Čikatilo 16.10.1936/, Hitler Venuše/Mars v Býku  kvadrát Saturn. 5.1.1971 jeden domácí tyran. Umělec Venuše/Mars v Rybách v opozici na Saturn - minimálně je hrubý a nervozní a jeho děti se ho bojí.  Je jen velice malý předěl mezi divným a zlým člověkem.  U tohoto člověka se to projevil v rámci této konstelace ještě dost mírně, protože tato opozice je v ženských, pasivních znameních a ne v kardinálních domech.

 

gj.jpg

 

 

 

 

 

 

15.png