Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 11. 2015

Jim Jones

 

Kdyby se z něj stal obchodník, mohl vydělat miliony, jeho ale už odmalička přitahovala víra. Zdatný řečník se považoval za Ježíše, Buddhu a Lenina dohromady. A co hůř, považovaly ho za ně i davy stoupenců jeho sekty Chrám lidu. A přesně před jednatřiceti lety, v noci ze 17. na 18. listopadu 1978, na jeho pokyn odešly z říše živých. Kazatel Jim Jones stojí za největší masovou sebevraždou v dějinách.

Narodil se 13. května 1931 v městečku Crete ve státě Indiana a jeho spolužáci ho popisovali jako zvláštního chlapce, který se od útlého věku zajímal o náboženství a především o smrt. Už jako malý miloval řečnění a nevynechal jediný pohřeb domácích zvířat svých kamarádů, aby na něm mohl vést smuteční proslov.

 

jones-radix.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V 50. letech vystudoval vysokou školu v Richmondu v Indianě a posléze se stal kazatelem. Jenže klasické náboženství mu nestačilo, viděl v něm příliš mnoho nerovnosti a utlačování. Proto zakládá vlastní sektu Chrám lidu, v níž bude jediným utlačovatelem a diktátorem on sám.

Zdroj: http://xman.idnes.cz/

jones-cakry.jpg

Dá se říct, že vysokou energii své krční čakry využíval naplno a kreativně. když jeho oblíbenou činností bylo řečnění. V analogii se jeho bohatě obsazeným 3. domem v radixu, poškozenými planetami v Beranu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeho zapálený fanatismus pro řečnictví naznačuje stellium silně poškozených citových planet v 3. domě./komunikace, sestry a bratři/. Taky 99% energie u krční čakry.   Spoluvladař 3.domu Mars v bráně 7 – Armáda

 Merkur v Býku v trigonu na Neptun. Jeho řeči byly vyživující, proto měl tolik stoupenců,  /brána 27/. Patřil ke generaci s kvadrátem Uran/Pluto v horoskopu.

Považoval se za vyvoleného učitele, gurua - Asc. v Kozorohu,  – Vladař horoskopu v 1.domě /v bráně 61- záhady, vnitřní pravda v nedefinovaném centru Hlavy.

Jupiter konjunkce Pluto v 7. domě /veřejnost/ v bráně 53 – Začátky, vývoj – byl rozhodnut zdokonalit sebe i ostatních. Proto založil sektu. Tato konjunkce je poškozená opozicí na Saturn a tvoří dynamickou T-kvadraturu v kardinálních znameních. 

Nejsilnější potenciál obsahuje 1.kvadrant jeho radixu /Já stojí proti svému protějšku, tělesnost, akce, zmocnění se světa, prosazení.

Nejslabší je 4.kvadrant, který představuje kolektiv, společnost, její normy a hodnoty, odpovědnost a lásku k bližnímu, mystika a smrt. Neobsahuje žádnou planetu.

 

jones-jim.-hd.jpg

 

 

URAN je bráně 51 - šoku, jako teď, v letech 2014-2015

 

12..png