Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neal Donald Walsch

 

Narodil se 10. září 1943 v Milwaukee, USA, a je křtěný jako římský katolík, ale už z rodiny byl povzbuzován k tomu, aby hledal svou spirituální pravdu. Studoval Bibli, indické Védy a Upanišády. Říká, že jeho knihy nejsou channellingem, ale že jsou inspirovány Bohem a že mohou pomoci lidem vytvořit nový osobní vztah s ním. Bůh v jeho knihách například říká: „není nic, co musíte dělat“. 

 

hovory-s-bohem-pro-deti.jpg

 

Z jeho života byl vyroben film Mezi nebem a zemí. Film vypráví jeho skutečný příběh, který sepsal do svých knih a inspiroval tím a změnil životy milionů lidí po celém světě Dej se začíná poté, když při dopravní nehodě v r. 1990 náhle zraní krk a ztratí práci. Nedokáže platit nájem za svůj byt, proto se musí vystěhovat a nemá náhradní bydlení. Z normálně žijícího chlapa se mění na bezdomovce a jeho jedinou snahou je zůstat na živu. Film ukáže jeho emocionální boj s každodenní realitou, dostat se k jídlu, k přátelům a znovu nabýt smysl života. A právě ve chvíli, když se zdá, že věci jdou správním směrem, všechno se zhorší. Neale se plný hněvu a horkosti ptá Boha na hromadu náročných otázek. 

 

radix-walsch.jpg

 

 

Hlavním tématem jeho života je povznést nad hmotné aspekty života, odevzdat se tvůrčímu tichu, v odloučenosti může žít plodným životem, když nepropadne sebelítosti. To se taky stalo, kým byl bezdomovcem.

 

walsch-cakry.jpg

 

 

12..png

 

 

 

walsch--n.d.-hd-mapa.jpg

 

 

4.jpg