Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 10. 2010

Jana Rybářová

Jana Rybářová se narodila 31.3.1936 v Praze Střešovicích do rodiny elektroinženýra. Odmalička projevovala umělecké sklony, soukromě se učila hře na klavír a od 10 let působila v baletním kroužku při Smetanově divadle. Na ZŠ navštěvovala dramatický kroužek, v 15-i odešla na taneční obor pražské státní konzervatoře, kterou absolvovala v r. 1955. Jejím prvním a jediným divadelním angažmá se stalo pražské Realistické divadlo  Zdeňka Nejedlého. Již jako studentka 3. ročníku konzervatoře byla v r. 1954 vybrána do svého prvního filmu, Stříbrný vítr. Právě její filmová role Aničky Karasové se stala její nejlepší rolí, kterou kdy vytvořila. Diváky si získala neuvěřitelným půvabem a temperamentem, jenž si ještě dlouho pamatovali a který ji vynesl označení nejpopulárnější herečky 50-tych let. Její duševní krize, nešťastná láska a velká popularita, na kterou nebyla připravena, vyústila v tragickou sebevraždu, když si 11.2.1957 v Praze v nedožitých jednadvaceti letech pustila plyn.

rybarova-radix.jpg

 

Stojí za povšimnutí aspekty, např. Luna konjunkce Pluto, jako u některých případů mentální anorexie, Mars kvadratura Pluto - násilné řešení situace, Mars konjunkce Uran - impulzivní jednání

 

 

 Je sice pravda, že lidé s Egoisticky-Vedoucím emocionálním temperamentem mají silnou emocionální odolnost,  ale Jana Rybářová patří mezi ty nejmírnější, kde rozdíl mezi vědomím "JÁ" a vědomím "MY" je nejmenší. Obtížné radixové dispozice v kritické chvíli ji převálcovali. 

 

rybarova-cakry.jpg

 

 

8..png