Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olga Hepnarová

 

Olga Hepnarová se narodila 30.6.1951 se životním číslem  25/7, v docela průměrné rodině, otec byl bankovním úředníkem, matka zubní lékařkou. Otec byl údajně tvrdý a přísný, matka nechápavá.  Olga v dětství nijak nevybočovala, ale matka jí stejně ještě v průběhu docházky do základní školy umístila do psychiatrické léčebny. Olga se svými narušenými city nedokázala zpracovat svou odlišnost, oprávněně se cítila osamělá, v izolaci, nikdo ji nechápal a ona se nevyznala v sobě. Ve společenské atmosféře, kde bylo chvályhodné zapadnout se do šedého průměru, nedokázala žít se svou odlišností, ale nechtěla jako typický průměr, spáchat jen tak obyčejnou sebevraždu. Její čin to neomlouvá, ale vysvětluje. 

https://zpravy.idnes.cz/olga-hepnarova-vyroci-40-let-df0-/krimi.aspx?c=A150302_171759_krimi_cen

Co se vlastně stalo v případě Olgy Hepnarové. 7.7.1973 /1973 - osobní rok 29/11/ - oznámila dopisem, co hodlá spáchat, vraždu x lidí, aby pomstila společnosti. 10.7.1973 najela náklaďákem na zastávku tramvaje a usmrtila 8 lidí. Tyto dopisy zaslala do redakcí  Svobodného slova a Mladého světa.

 Současnou karmu člověka dobře vyjádří horoskop zrození a v tom konkrétně měsíční uzly, jejich umístění ve znameních a domech. Z napěťových aspektů Slunce i Luny vidět, že vnímala rodiče jako nechápavé osoby. 

Ohniskové planety T-kvadratury kulminují v 2.domě - hodnoty.

Již v r. 1964 se začaly u ní psychické potíže, kdy se pokusila o sebevraždu, poté rok strávila v psychiatrické léčebně.Ten pobyt byl totálně neúspěšný, to svědčí o zaostalosti léčebných metod a přístupu k pacientům.

 Den popravy 12.3.1975

Radix horoskopu obsahuje dynamickou T-kvadraturu, kde ohniskovou planetu tvoří trojkonjunkce tří planet, SLUNCE, MERKUR, URAN. Tato pomstychtivá trojkonjunkce jako šíp vystřelí svou vůli do prázdného prostoru horoskop, kde jsou domy jako vztahy, veřejnost, studia, společnost. Nesmírně velké EGO, introvertnost, sobectví, osobnost zaměřená jen na to své "JÁ", naprosto neschopná spolupráce s jinými.

Díky aspektům SLUNCE konjunkce na URAN a MERKUR konjunkce na URAN mohla být geniální, ale v poměrech té doby byla považována spíš za vyšinutou osobnost, která nepochybně i byla kvůli poškození NEPTUNA kvadraturou a opozicí

LUNA v napětí na Venuši - taky jako u Marie Fikáčkové, vnitřní rozpor, co se týče ženství a mateřství,

Druhý obraz matky Venuše - v konjunkci na Pluto, jakoby to byla Venuše ve ŠTÍRU - emocionální, hluboké nenasytné emoce hraničící až s pocity nenávisti, zrovna ve 4.rodičovském domě

Luna napětí Pluto, a celé znamení ŠTÍRA je uzavřeno v 6.domě zdraví a práce, toto napětí jde do 4.rodičovského domu.

Narušený obraz otce i matky v horoskopu.

Velmi nepříznivý je kvadrát Saturna na MARS. - často se projevuje určitý chlad a bezcitnost

hepnarova-radix.jpg

Pocházela na tehdejší poměry z vážené a dobře situované rodiny /Haumea ve 4. domě/. Ale ona se poměřovala skrze své komunikační schopnosti /MakeMake v 3. domě/, které měla špatné, /introvertní povaha, neharmonicky aspektovný Merkur v Raku/. Přitom je vladařem jejího radixu, proto velice důležitá planeta. Eris a Sedna v 12. domě - vnitřní rozpory.

 

Velmi důležitou planetou podle souřadnosti vládců špatně aspektovaná Luna, která je sice v povýšení, v Býku, v 12. domě naznačuje tu její osamělost.

hepnarova-olga.png

 

 

"Do třinácti let vyrůstám v pařátech tzv. dobré rodiny. Jsem bita a týrána - hračka dospělých a oběť školních dětí (a navždy už outsider mezi vrstevníky). Moji trapiči jsou nemilosrdní. Jsem zrůdný člen stáda a černá ovce rodiny. Pokud má paměť sahá, jsem osamělá. Nemám přátele a nikdy mít nebudu. Upadám v zoufalství a výsledek: útěky. Útěky ze školy, z domova, ze života (1x). Potom opět zařazena (13 let) do nesnesitelného života plného ponižování, výsměchů a křivd. V dětské léčebně v Opařanech poznávám nevědomost a zbytečnost (pro mě) psychiatrické vědy. Končím školní docházku. Po dobu učení rasismus polevuje, ale jako řidička z povolání opět bojuji (předsudky atd.)." Olga Hepnarová se narodila se zablokovanou radostí ze života - Saturn v 5. domě jejího radixu - s nenávistí k davu - aspekt posedlosti Quindecile 165 stupňů vede mezi Dračí hlavou v 11. domě na Saturn do 5. domu. A taky z 12. domu. 

quindecile-hepnarova-2.jpg

Vladařem jejího horoskopu je Merkur v bráně 39 – Provokace, tvrdohlavost a neovlivnitelnost, v konjunkci s Uranem ve stejné bráně. Aspekt, stejně jako název brány je přesně vystižena, jak a co o sobě píše.

 

hepnarova-cakry.jpg

 

Z rozboru jejího temperamentu, je jasně vidět obrovská nerovnováha mezi IDOU a PINGALOU, kdy mužská strana je víc jak dvojnásobek hodnoty ženské strany. Vyostřuje nerovnováhu jejího intelektu. Je možné, že tady pramení i její nevyjasněná sexuální identita. Emocionálně Empatická, byla velice citlivá na neutěšené poměry ve své rodině i ve společnosti. 

 

 

 

Jejím velkým problémem v tehdejší společnosti bylo, že jako Emocionální Manifestor nenašla své místo, nenašla pochopení u nikoho, nenaučila se správně komunikovat. Manifestoři jsou  již od přírody osamělí vlci.  Navíc, když je emocionální s rozdělenou energií / Triple-Split / potřebovala, překlenout tuto mezeru. V jejím profilu tři samostatné oblasti fungující autonomně, energie mezi nimi neproudí kozistentně, Potřebuje se stát celistvým, a to jde jen překlenutím mezer vlivem aury jiných lidí. Ale nenašla příležitosti k přemostění své rozdělené definice, nedokázala se přimknout k žádné společenské skupině, cítila se nešťastná, nepochopená, 

Vědomý Mars v bráně 12 - v Hologenetickém profilu oblast EQ, představuje emoční kvocient, míru emoční inteligence, je to cyklus dospívání. 12 - je STOP kodon, patří do rodiny Zkoušek. 

V I-ŤINGu má název Stagnace. STOP kodon v emocionální sféře dává již apriori potíže, musí sejít hodně osudových aspektů, či dospívání zvládne nebo ne. 

 

hepnarova-hd.gm.jpg

 

 

 

8..png